آشنایی با لوگو ی برندهای معروف به انضمام تصاویرآنها
لوگو نمادی تصویری است که برای بیان کردن یک عبارت ،موضوع یا القا نمودن یک موضوع ومعرف یک شرکت ، محصول ،سایت،وبلاگ و...میباشد.لوگوهابه گونه ای طراحی می شوند که درعین سادگی حاوی بیشترین اطلاعات ونشانه های تصویری (هدف های تبلیغاتی )هستند.این وسط شرکتی برنده ماجرااست که لوگویش در عین سادگی، حرفی هم برای گفتن داشته باشد. مثل لوگوی سیب گاززده اپل که الان مدت هاست مردم دنیا را مشغول خودش کرده. در این جا به معرفی بعضی لوگوهای موفق دنیا و مفهوم پنهان شان پرداخته ایم. لوگوهایی که در عین سادگی، مفهوم خاص خودشان را دارند.
سونی وایو
خیلی ها تصور می کنند که بزرگ ترین کارخانه خودروسازی ژاپن، با الهام از غرب لوگویش را به شکل یک گاوچران طراحی کرده که شکل کلاهش به لوگوی تویوتا معنا می دهد، اما این فقط یک تعبیر ساده از لوگوی مشهور تویوتاست. در باطن، معنی طراحی این لوو را باید در بیضی های درهم آن جست و جو کرد. سه حلقه بیضوی شکل که با هم، شکل حرف T و فرمان اتومبیل را سر هم کرده اند. هر حلقه هم نشانه یک طرف داستان است. یکی نشانه مشتری است، دیگری نشانه سازنده و آخری هم نشانه دنیا که دربرگیرنده هر دو است.
اسم شرکت هم ماجرای خودش را دارد. خانواده معروف «تویودا»، نام شرکت خودروسازی شان را «تویوتا» گذاشتند، با این هدف که برایشان رزق و روزی به همراه داشته باشد. در زبان ژاپنی، «TOYO» به معنی «برکت» و «TA» به معنی «برنج» است.
ژاپنی ها زیاد بودن برنج را نشانه فراوانی مال و منال تلقی می کنند. البته این لوگو را بعضی ها به خاطر خانواده تویودا، شبیه یک سوزن بافندگی هم می بینند. آخر این خانواده قبل از ورود به عرصه تولید ماشین های آخرین سیستم، همگی بافنده بودند.
بعضی ها می گویند این همان سیب نیوتن است که طبق افسانه نادرستی روزی از بالای درخت به سر بشر خورد و او را کلی به جلو هل داد. عده ای دیگر هم داستان آدم و حوا و سیبی که آنها را از بهشت بیرون راند، برای لوگوی این شرکت معروف «سیلیکون ولی» نقل می کنند. اما هیچ کس مثل «راب یانوف» طراح اصل لوگوی اپل، داستان این سیب گاز زده را باز نکرده؛ «یک روز یک سبد بزرگ سیب خریدم و همه را توی یک کاسه ریختم و جلوی خودم گذاشتم.
شاید نزدیک به یک هفته، فقط داشتم از زوایای مختلف طرح سیب می زدم تا اینکه یک روز از سر خستگی، یکی را گاز زدم و آن را همان طور نیم خورده در گوشه ای گذاشتم. اینجا بود که تازه به اصل ماجرا رسیدم. گاز من می توانست نمادی از همان ریزه های اطلاعات باشد؛ چرا که این گاز [فعل «Bite» در زبان انگلیسی] درست مثل «Byte» تلفظ می شود. ضمنا اگر سیب گاز زده نمی شد، فرقی با گیلاس نداشت!»
فیل ها در میان حویانات، به یک خصوصیت مشهورند؛ اینکه حافظه ای عالی دارند. درواقع این حیوانات با گذشت زمان، باز هم قادرند صورت ها یا اتفاقات گذشته را تشخیص دهند.
برای همین است که «اِوِرنوت» (اپلیکیشن یادداشت برداری) تصویر یک فیل را برای لوگویش انتخاب کرده، به گوش فیل دقت کنید؛ بی دلیل تانخورده. هر قوت شما بخواهید صفحه ای از کتاب را که تا آنجا خوانده اید مشخص کنید. به احتمال زیاد گوشه اش را تا می زنید. گوش تاخورده فیل در این لوگو هم به همین منظور به این شکل کشیده شده؛ برای به یادآوردن یادداشت هایی که نوشته اید.
خودروساز معروف آلمانی، از همان اول در کار ساخت ماشین های لوکس پرقدرت نبود. وقتی این شرکت در سال 1913 میلادی/ 1292 شمسی در مونیخ تاسیس شد، به فعالیت در زمینه موتور هواپیما مشغول بود. برای همین لوگوی آن هم به جا مانده از فعالیت در همان سال هاست. چهار ربع دایره که یکی در میان آبی و سفید شده اند، نشان از پروانه های موتور هواپیما در آسمان دارند.
ب ام و در سال های جنگ جهانی اول، مشغول ساخت موتور هواپیماهای نظامی بود و بعد به کار طراحی و ساخت هواپیما افتاد. سفید و آبی هم برای مردم آلمان معنای خاصی دارد؛ رنگ سنتی منطقه باواریا، جایی که کارخانه اصلی ب ام و در آن قرار گرفته.
این برند مشهور، نام خودش را از اسم صاحب اصلی اش گرفته؛ «آدولف داسلر» (Addolf Dassler). البته آقای داسلر مدت ها به خاطر اسمش مشکل داشت، چون شبیه آدولف هیتلر بود و در دوران بعد از جنگ، حسابی برایش دردسر درست می کرد. برای همین هم دوستانش او را «آدی» صدا می زدند. با اضافه شدن «داس» از نام خانوادگی اش، عنوان این برند مشهور تولید لوازم ورزشی کامل شد.
طی سال های متوالی تا به امروز، لوگوی این برند تغییرات فراوانی داشته. روزهای اولف این لوگو فقط سه خط بود که هنوز هم این نشان در آن حفظ شده. بعدا برادر آدی (که مدتی بعد، خودش «پوما» را تاسیس کرد) لوگو را به گویی با سه خط تغییر داد. این لوگو بعدتر به یک بدر سه خط و حالا به سه خط مورب مثلثی شکل (به مفهوم کوه) تبدیل شده؛ نشانی از چاش هایی که ورزشکاران با آدیداس از عهده اش بر می آید.